Wenerbodem vlaai

Valt er wat te vieren? Een wenerbodem vlaai zorgt voor een unieke beleving van het geluksmoment. Banketbakkerij Limburgia maakt harde wener vlaai met allerlei verschillende soorten vullingen, zodat je geheel naar eigen smaak een keuze maakt. De ambacht van patisserie staat hierbij voorop net als natuurlijk de versheid van onder meer de fruitvulling en kwaliteit van alle ingrediënten.

 

Wat is een wenerbodem?

Een wenerbodem bestaat uit deeg dat als doel heeft om in een stevige korst en bodem te voorzien. Dat maakt deze vorm van korstdeeg onder meer perfect geschikt voor het op ambachtelijke wijze maken van vlaaien. Bij Patisserie Limburgia noemen wij harde wener of harde wener vlaaibodem voor het gemak gewoon lekker koekjesdeeg.

 

Waar komt harde wener vandaan?

Harde wener in de vorm van korstdeeg komt vermoedelijk oorspronkelijk uit Frankrijk. Er zijn namelijk nogal wat anekdotes waar Frankrijk een rol inspeelt. Zo is de basis voor korstdeeg waar wenerbodem dan uit voortkomt in 1645 al bedacht door Claude Gelée. Deze bakker maakte brood van boter, water en bloem. Tegenwoordig bestaat de basis van harde wener uit bloem, boter, eieren en suiker om zoet deegwaren te maken.

 

Is harde wener hetzelfde als een wenerbodem?

Harde wener staat voor deeg met het gebruik van bloem, boter, eieren en suiker. Hiermee zijn verschillende soorten taarten te maken. Een wenerbodem duidt aan dat het alleen de bodem betreft die van harde wener is gemaakt, zoals dus een harde wener vlaaibodem.

 

Welke soorten wenerbodem-vlaaien zijn?

Patisserie Limburgia maakt van elke wenerbodem vlaai een feestje en biedt wat dat betreft een ruime keuze. Het is bijvoorbeeld mogelijk om voor een heerlijke harde wener slagroomvlaai te kiezen. Wil je liever een vlaai met vers fruit dan heb je de wenerbodem vlaaien voor het uitkiezen. Ook is er een monchou kersen variant beschikbaar net als een versie met verschillende soorten vers fruit. Zo maakt fruit ook in andere soorten een belangrijk deel uit van de smaak. Bijvoorbeeld met de smaak van citroen of aardbei. De variatie is echt eindeloos, want ook voor liefhebbers van chocolade, mokka, hazelnootschuim en combinatie appel-noten is er een wenerbodem vlaai verkrijgbaar.

 

Online een wenerbodem vlaai bestellen?

Wil je online een wenerbodem vlaai bestellen dan heb je vrijwel altijd de keuze uit een half formaat of uit een heel formaat. Wij maken de vlaaien iedere dag ambachtelijk vers en bestel je voor 13.00 uur dan krijg je de wenerbodem vlaai morgen al geleverd. Patisserie Limburgia bezorgt in heel Nederland.

 

Wenerbodem vlaai kopen in een van onze winkels

Je kan natuurlijk ook naar een van de winkels van Patisserie Limburgia gaan om een halve of een hele harde wener vlaai te kopen. Wij hebben op allerlei locaties in Nederland vestigingen, zodat er vaak wel één dichtbij je in de buurt zit. Bekijk het overzicht met Limburgia winkels als je graag persoonlijk een wenerbodem vlaai wilt komen kopen