Limburgia Blogs

 

Welkom op de Blogpagina van Patisserie Limburgia, waar we je meenemen achter de schermen van onze heerlijke wereld vol ambachtelijke lekkernijen. Ontdek de passie achter onze creaties, van weelderige taarten tot verfijnde gebakjes, en leer meer over de zorgvuldig geselecteerde ingrediënten die onze producten uniek maken.

Wat is het verschil tussen Limburgse vlaaien en Limburgia vlaai | Blog | Limburgia

Wat is het verschil tussen Limburgse vlaaien en de vlaaien van Limburgia?

Weet jij de overeenkomst tussen Goudse kaas, champagne en Limburgse vlaaien? Het zijn allemaal streekproducten met de Beschermde Geografische Aanduiding (BGA) van de Europese Commissie. Voor de Limburgse vlaai geldt dit vanaf januari 2024, wat onder andere betekent dat vlaaien buiten Limburg geen ‘Limburgse vlaai’ meer genoemd mogen worden. Maar wat zijn verder eigenlijk de verschillen tussen een Limburgse vlaai en de vlaaien van Limburgia?

lees verder knop

Vlaaibodems blog

Een vlaaibodem is de basis voor iedere vlaai!

Bij Patisserie Limburgia maken we gebruik van 3 verschillende vlaaibodems: de zachte bodem, de wener bodem en een korst bodem. Maar wat is nou eigenlijk het verschil tussen deze bodems?

lees verder knop

Red velvet blog

 

Wat maakt de Red velvet cake zo populair?

De laatste jaren is onze liefde voor de red velvet cake ontwikkeld, we eten het massaal in verschillende varianten denk aan red velvet taart maar ook red velvet vlaai, cakes of pepernoten. Maar waarom zijn wij met z'n allen zo gek op red velvet taarten en vlaaien?

lees verder knop

 

 

Appeltaart blog

Appeltaart, de ultieme favoriet onder de Nederlanders.

Iedere nederlander kent de appeltaart wel, maar wat is eigenlijk de oorsprong van de Appeltaart? Wat zijn de beste appels voor eem appeltaart? En wat zijn eigenlijk de verschillen per land en appeltaart?

De antwoorden op al deze vragen vind je in onze nieuwste blog!Lees verder knop appeltaart