Roombodem

Feestje, trakteren of wat lekkers bij de koffie? Een vlaai met roombodem doet het altijd goed als feestelijke en lekkere verrassing. Patisserie Limburgia heeft uiteraard een ruim en gevarieerd aanbod gebak beschikbaar met deze traditionele zachte vlaai bodem. De vlaaien zijn online te bestellen en te koop in onze verwenwinkels.

 

Roombodem vlaai

Een roombodem vlaai is een traditionele vlaai, waarbij de bodem uit een aantal basisingrediënten bestaat. De roombodem is rond, plat en heeft opstaande randen. Vlaaien zijn namelijk verkrijgbaar met allerlei soorten bodems, zoals onder meer met een wenerbodem net als met een krokante bodem

 

Wat is een roombodem?

Een roombodem voor een vlaai wordt gemaakt van gistdeeg en is in vergelijking met een taart wat zwaarder te noemen. De ingrediënten die de basis vormen voor een vlaaideeg bestaan uit een combinatie van bloem, boter, gedroogde gist, suiker, snufje zout, eidooier en melk.

 

Welke soorten vlaaien met roombodem zijn er?

Een van de klassiekers van vlaaien met roombodem die wij uiteraard in het assortiment hebben, is de rijstevlaai. De vlaaibodem is heerlijk zacht en de romige rijstvulling en is afgewerkt met slagroom. Wij hebben nog een andere traditionele topper beschikbaar, zoals onze Open kersenvlaai met slagroom. Liever zonder slagroom? Ook dat is mogelijk net als dat wij nog veel meer variaties hebben om een keuze uit te maken.

Zo smaakt de Stroopwafel vlaai eveneens fantastisch. Maar ook de vlaaien met roombodem die met verse aardbeien of bosvruchten is voorzien. Houd je van een frisse smaak dan is appel citroen vlaai ideaal om te bestellen. Zo heb je ook nog de keuze voor een advocaatvlaai of voor een zwitserse room.

 

Online een roombodem vlaai bestellen?

Maak het jezelf gemakkelijk en bestel online een roombodem vlaai. Er is bij de meeste varianten de optie om voor een half of heel formaat te kiezen. Komt de bestelling voor 13.00 uur bij ons binnen dan bezorgen wij de volgende dag al. Dat doen wij overigens in heel Nederland.

 

Vlaai met roombodem kopen in een van onze winkels

Onze verwen winkels zijn door het hele land verspreid van het noorden tot het zuiden en van west naar oost. Vind je het leuk om zelf persoonlijk een vlaai te komen kopen? Je bent van harte welkom bij Patisserie Limburgia. Ook om een kopje koffie te drinken en alvast een heerlijk vlaaipuntje erbij te nemen.