Limburgse bodem

Feestje, trakteren of wat lekkers bij de koffie? Een vlaai met Limburgse bodem doet het altijd goed als feestelijke en lekkere verrassing. Patisserie Limburgia heeft uiteraard een ruim en gevarieerd aanbod gebak beschikbaar met deze traditionele Limburgse vlaaien. De vlaaien zijn online te bestellen en te koop in onze verwenwinkels.

 

Limburgse bodem vlaai

Een Limburgse bodem vlaai is een traditionele vlaai, waarbij de bodem uit een aantal basisingrediënten bestaat. Vlaaien zijn namelijk verkrijgbaar met allerlei soorten bodems, zoals onder meer met een wenerbodem net als met een krokante bodem. De bodem is rond, plat en heeft opstaande randen.

 

Wat is een Limburgse bodem?

Een Limburgse bodem voor een vlaai wordt gemaakt van gistdeeg en is in vergelijking met een taart wat zwaarder te noemen. De ingrediënten die de basis vormen voor Limburgse vlaaideeg bestaan uit een combinatie van bloem, boter, gedroogde gist, suiker, snufje zout, eidooier en melk.

 

Waar komt de Limburgse bodem vandaan?

De Limburgse bodem komt volgens oude vermeldingen voort uit de 12e eeuw ten tijde van de belegering van Sint-Truiden. Naar verluidt, is in 1189 aan Godfried III van Leuven een vlaai aangeboden volgens oud lokaal recept. De Limburgse vlaai was tot in de 20e eeuw vooral een luxe om tijdens feestelijkheden op tafel te zetten. Tegenwoordig is een Limburgse bodemvlaai ingeburgerd in het dagelijkse leven als fijn verwenmoment en tijdens feestelijkheden.

 

Welke soorten vlaaien met Limburgse bodem zijn?

Een van de klassiekers van vlaaien met Limburgse bodem die wij uiteraard in het assortiment hebben, is de rijstevlaai. De vlaaibodem is heerlijk zacht en de romige rijstvulling is afgewerkt met slagroom Wij hebben nog een andere traditionele topper beschikbaar, zoals onze Limburgse kersenvlaai met slagroom. Liever zonder slagroom? Ook dat is mogelijk net als dat wij nog veel meer variaties hebben om een keuze uit te maken. Zo smaakt de Stroopwafel vlaai eveneens fantastisch. Maar ook de vlaaien met Limburgse bodem die met verse aardbeien of bosvruchten is voorzien. Houd je van een frisse smaak dan is Tropische mango vlaai ideaal om te bestellen. Zo heb je ook nog de keuze voor een advocaatvlaai of voor een zwitserse room.

 

Online een Limburgse bodem vlaai bestellen?

Maak het jezelf gemakkelijk en bestel online een Limburgse bodem vlaai. Er is bij de meeste varianten de optie om voor een half of heel formaat te kiezen. Komt de bestelling voor 13.00 uur bij ons binnen dan bezorgen wij de volgende dag al. Dat doen wij overigens in heel Nederland.

 

Vlaai met Limburgse bodem kopen in een van onze winkels

Onze verwenwinkels zijn door het hele land verspreid van het noorden tot het zuiden en van west naar oost. Vind je het leuk om zelf persoonlijk een vlaai te komen kopen? Je bent van harte welkom bij Patisserie Limburgia. Ook om een kopje koffie te drinken en alvast een heerlijk vlaaipuntje erbij te nemen.